Thursday, 25 August 2016

Cara- cara buat Pisang Goreng Cheese

Helo semua, kali ini saya nak kongsi satu resepi yang sangat simple dan menarik dan of course ramai yang dah tahu buat, tapi meh la saja kongsi supaya orang yang tak tahu pon jadi tahu.

Bahan- bahan utama :

1) Pisang


credit : Google
2) Cheese




3) Brown Sugar





Cara-cara nak buat :

1) Macam biasa, goreng pisang tu dahulu dengan adunan tepung.
2) Taburkan brown sugar atas pisang tu. Brown sugar ni penting okey sbb nak menaikkan rasa sedap dia.
3) Sagat (grated) cheese kat atas pisang goreng yang telah ditaburkan dengan brown sugar.
4) Siap untuk dimakan.



Siap untuk dimakan!


Simple je kan, oleh itu. Selamat mencuba!







No comments:

Post a Comment