Sunday, 11 May 2014

Langkawi Trip -Kelab Sahabat

Assalamualaikum.

Sebenarnya benda ni telah berkurun kurun lama berlaku tapi atas dasar kemanusian yang tinggi maka moleklah kiranya aku menceritakan segala yang berlaku. ehem, buat pengetahuan semua, aku ne tengah dalam proses membuat lab report. eh sedang menyiapkan lab report. ah. penat la pikir macam mana hemoglobin di katabolismekan tapi memang hebat tau,, dari darah tu boleh membentuk feces. hebat tak. sebenarnya lab report ne dari smlm sepatutnya siap da, tapi semalam kami main mekap mekap maklumlah dinner da nak dekat , nak sewa orang tolong mekap duit takda terpaksa lah kami belajar sendiri. ada sapa sapa nak sponsor princess ka? kalau ada sila bagitau awal awal supaya aku nda penat penat belajar cara nak besarkan mata. hmm.. i dont have the eyelids so mata mmg problematic sikit bab mekap ne.tapi yang sebenarnya aku bukannya suka sangat mekap mekap ne . dinner ja pon.

oke come on, pasal langkawi ne. kami ikut sebab nya program ni program kemasyarakatan tapi berbentuk percutian juala. member aku cuma 3 org ja ikut termasuk aku lah. yang lain dorang namau ikut sebab nya tem tu waktu cuti midsem, aku pon macam menyesal mula mula untuk ikut benda ne,, da lah jadual pack sangat. tapi aku percaya got some memories after this prog ne,so aku proceed,


Ni tem kami p dengan bot dengan kawan kawan i oke. haha.  yang gambar  ne, aku xtau sapa hahahha. baru perasan tau, the only girls yang ada dalam bot. yang lain semua senior samseng dok?



Kamera tu adalah pemberian king yang tercinta.. after went back from Korea, the battery had been suspected mengembang, then i replaced and bought a new one..melayang dua ratus hengget i ada tak jutawan nak bayar balik duit yang melayang tu?then help me to say YES

Percutian g Langkawi kali ne adalah bersama dua gadis pingitan ne oke.semua memang gila berabis. kalau nak berkenalan bolehh mereka ni single single belaka..


Teringat bahwa pada hari kejadian, aku tidak mengeluarkan sesen pon utk membeli makanan.. sebab ada senior yang baik hati merangkap wakil pelajar merangkap MEP merangkap segala galanya jawatan yang ada di kolej ne .Beliau dengan baik hatinya telah membelanja makan minum beta. terharu sangat. lain kali kalau ada trip beta akan pastikan dia wujud dan beta akan buat muka kelaparan yang over hahaha.. jahat kan.
sila perhatikan beza ice cream aku dengan c adik. haha. kesian senior tu kan terpaksa bayar lebih lebih. En Taufiq terima kasih hokey!! 


Posing apa macam tu.. rasa macam nak lempang diri sambil merelakan diri untuk di langgar motor. Gambar ni Mr.Wilfred yang ambik oke. Thank you Sir.


Malam sebelum bertolak. ehem.. pakai selipar tandas sebab mizah ajak . Hey ingat ne trip ke jerangkang ka mizah? punya selekah.. tapi waaa tara kesa yang pntg waa selesa luu takpayah masuk campur.

Selepas sarapan kat Perlis. hahaha


Nampak tak gaya adik yang ikhlas sangat mahu selamatkan aku dari kehujanan? Namun Mizah secara terang terangan menunjukkan ketidakikhlasan beliau terhadap pertolongan nya. waa.. touching habis aku menaip tau ni Mizah. Sampai hati kau pilih kamera berbanding aku. Taknak layan kau beberapa saat pas ne.


Adik ne rupanya ada bakat lakonan yang tinggi la.sebab semua gambar yang kami ambil yang ada scene lakonan yang sangat tmenjadi , watak yang dilakukan oleh beliau memang high class la.. namun rupanya aku dan mizah adalah insan yang sangat fail dalam lakonan macam ne, .xda bakat langsung kau Mizah!!. ( Nama aku tidak seharusnya di mention oke. biar mizah malu sendiri)


Group dalam cinema 6D, dalam cable car dan semua sangat sporting. Memperkenalkan jejaka jejaka idaman semalaya.  Dari kiri,  Mail.. muka awet muda oke.pelajar Optometry. umur da nak masuk 26.  Single tapi beliau ada scandal mizah. so jangan nak cuba cuba oke sebab Mizah ahli sispa, nanti dia ajak lawan berkawad baru tau. haha. Next is, my fren of mine. Gordon Pengiran Baru, beliau ialah seorang yang romantic dan berbudi bahasa dan pintar. tapi dia ada sweetie da rasanya. Aku harap adik tak baca ne sebab aku yakin kalau dia baca dia akan mengeluarkan ilmu taekwando beliau sebab frust haha . main main ja la. yang ketiga adalah Encik Taufiq. beliau sangat baik hati dan pemurah dan suka bagi orang makan, sapa sapa yang teringin tambahkan berat badan silah la berjumpa dengan beliau. Tapi dia budak femes la, nama dia besepah kat information board and kat bilik yang ada borang kebajikan . no.fon pon ada. tak pasti kalau available, tapi kalau di nilai tahap kepemesan yang dia miliki rasanya no space suda la.tiba tiba nak pecahkan tingkap pulak.

?
Ada macam titanic scenes tak ? tapi ne versi Mizah and aku.



 I love you.. you love me...we are happy familyy muah sikit kat pipi masing masing.Tenga tunggu turn naik cable car. Adik and Mizah ne lucu sangat tau. sebab dorang slumber sangat. dua dua baik hati..sayang sangat dengan kamu oke.. lagi satu. Adik ne jenis yang sangat menghayati makanan.jadi kalau rasa mao makan apa apa .. ajak ja adik... no hal oke. sbb kalau ajak g mana man tempat makan, adik memang number 1.nama penuh adik ialah Mira Halim. nampak macam ayu kan,. tapi beliau ialah ahli taekWando KTSN dan juga senam aerobik dan juga penyanyi dan juga penari dan segala galanya..dia cakap lembut ja. hahah. lagi satu, kalau korang tengah sakit and tiba tiba rasa nak makan sesuatu yang tidak berkhasiat, sila lah jauhkan diri dari adik sebab kau akan dengar ceramah pemakanan dan kesihatan dari dia. hahahah. manakala mizah pulak jenis yang.. ah malas pulak mao describe pasal kau mizah.da la bai., hahahaa.. selalunya kalau cakap macam tu, dia akan terus jeling aku tau. sambil berpura pura keluar dari bilik. haha. kononnya touching gituu.. tapi hakikat nyaaa beliau masuk dalam bilik semula. hahaha.. comel sangat mizah ne.hari tu, tem kat langkawi, beliau telah berbelanja dekat rm600 hengget. membazir sangat tapi mizah rilek jaaa.. hahaha



secara jujurnya kalau tangkap gambar single memang rasa akward sangat macam mana nak jadi model kalau macam ne tapi serius weyh tak pandai sangat kalau tangkap gambar single tapi tolong lah nak sangat jadi model tapi macam mana ne??otokeee...


ehem.no comments. selepas dari gambar ne, sila perhatikan gambar Mizah dan Mail oke. masing masing tanak berrenggang. hahah

Ni lepas dar River ntah pa nama dia, da lupa da. rasa samseng pulak posing macam tu.. hahah.. *sila perhati mizah and mail *

Buat pengetahuan semua, princess telah menjadi selfie-grapher. haha.selalunya orang selfie-grapher ne muka dia xcantik sebab besar kat depan., ni kami dengan senior berjalan jalan menikmati langkawi. *sila perhati mereka berdua*

Abang Adli cute sangat oke, sebab dia nakal sangat sangat sangat. Adik pula cool sangat.Manakala Mizah sentiasa posing muka in love, haha. oh yeah. kat belakang yang bersama princess tu, nama dia Abang Fizi, abang Fizi ne lucu sangat oke.kalau dalam lecture dia selalu kacau Prof ataupun lecterr yang ngajar, comel sangat, bila dia start becakap, semua dalam dewan kuliah ketawa oke. Mula mula segan la jugak dengan abg fizi and takut jugak la.segan sebab dia senior takut pulak sebab abg fizi jenis slamber rock ja, jadi takut tacinng pulak haha.. well princess cepat trasa oke, tapi tak cakap. *tukar mood sedih*.Orait, lepas dari trip langkawi ne,rasa terharu sangat dengan Abang fizi, sebab dia menunjukkan sifat ke-abangan sangat sangat. terharu oke <3 abang fizi.


Bersama senior senior. Alaaa.. muka Kak Fir and kak Qima xdapat. sila la marah amer kerana skill selfie tidak berapa cun.* tapi amer ialah kaki selfie terunggul di dunia oke*. Kemana pon dia pergi selfie tetap di hati.ne kami guna monopod mizah oke. Semua kat sini ialah artist tau. Abang Arm tu pengurus artis. Manakala,Faisal, Amer , Julamri, Adik dan Mizah adalah penyanyi... waa hebat belaka semua... Baru tau, Amir kalau nyanyi konfem tutup mata, penghayatan tinggi sangat oke tapi suara pon high class oke. kalau rasa rasa tak nak cair dengan Amir, sila bawak earfon atau pon pasang kapas banyak banyak sumbat sampai eardrum supaya tak dengar amir nyanyi , kalau tak konfem melting oke. and dia sangat sporting oke .,, lagi satu dia pandai melukis pandai mearna pandai berenang pandai menyanyi pandai jadi moderator. ayang paling penting, pandai joging sambil selfie. hahha.dia and faizal besfren tau , dua dua suka makan sos cili banyak banyak. teringat tem kat KFC,, waa princess makan setengah ja sos cili..dorang da makan banyakk . first tem jumpa orang macam tu.   .*just imagine the small plate provided by the francais tu, alaa yang warna putih letak sos cili tu.*.AMir pon femes gak kat sini, jadi sila la jangan pasang harapan tinggi sangat. Faizal suara dia merdu sangat.Dia budak UM oke.Amik Chemistry. xpasti kalau single hahahahaa. *Sila perhati mereka ,tapi Mizah ada cinta tiga segi kat situ.*


MR.Wilfred merangakp felo merangkap student PHd.sangat sporting oke. and kak Fir yang cantik sangat. First time jumpa kak Fir ne masa kat Surau Tibe.. waaa cantik sangat. tapi segan nak tegur lepas tu dari trip langkawi ne..pas tu masa malam senior-junior , cakap pon masih lagi segan segan,.. waa tapi kak Fir cantik sangat oke. dia ialah penari KTSN. tapi kak Fir sangat sporting tau. dia baik hati sangat sangat. terharu.. kak Fir meh princess hugs sikit.  Lepas tu, baru baru ne kami ada ikut 'percutian' g perak , ada kak Fir jugalah. haha.. waaa.. baru tau kak Fir ne sangat gilagila habis orangnya.. kak Fir banyak peminat oke.dari budak medic ke budak pengajian islam .. tapi beliau rilek jaa. hahaha.. teringat budak pegajian islam tu . haha. lucu la Kak Fir sebab kononya kak Fir sedih sangat tak dapat lambai budak tu. haha. kak Fir lucu tau
!..

Sebenarnya banyak gambar da post kat insta,tapi kalau kat insta tak puas sangat menceritakan segalanya jadi aku sambung kat sini. hahahaa.

Orait. thank you. goodnight semua.

No comments:

Post a Comment