Friday, 18 April 2014

Jom Ke Korea : Part 2


Assalamualaikum.


Untuk tidak membuang masa , marilah kita teruskan dengan sambungan percutian ke Korea.  Sejujrunya, aku baru rasa excited berada kat Korea malam before nak balik. Hmmmm.. Mungkin ini adalah sudden vacation kan. 

Tapi kan lepas tengok gambar gambar ne semua aku pun dah lupa dah nama tempat tempat yang ada kat sini hehe. tapi takpa lets try!.









Time ne kat Naminara Island tau. Kami p sini awal pagi la dekat jam 11, kami naik benjo taxi yang disediakan oleh hotel. Total semua dalam RM300 untuk taxi,. Dari hotel yang kami tinggal untuk ke Pulau Nami ne  adalah dalam 2 jam macam tu. Walaupun nampak macam panas namun sekiranya anda membuka jaket sudah pasti mengigil kesejukan. Ah rindu pulak tetiba nak g sana. Lagi satu, antara taxi dan train, adalah lebih baik, naik taxi sekiranya ramai ramai. lagi jimat berbanding naik train.


Rasa macam cantik ja aku kat sini, oleh kerana hotel kami ada menyediakan perkhidmatan shuttle bus untuk pelancong jadi aku and adik pon dengan sesuka hatinya berjalan jalan ke Myeong-dong . hahaha.



Oleh kerana kat Korea suhu mencecah sehingga -2degree, jadi pakai stokin tebal tebal pon dan segala galanya yang menutupi kulit pon masih lagi tidak mampu untuk resist kesejukan tu. Jadi marilah minum cofee mocha dari Dunkin Donuts. haha.Myeong-Dong ne sangat sibuk tau. kalau jalan pasti terlanggar dengan orang sekeliling, rasanya nak sediakan jarum peniti banyak banyak kat baju then sesapa yang berani langgar pasti terkena jarum.jahat tak.Tapi the sweetest thing yang aku nampak kat sini, kebanyakkan remaja remaja jalan kat sini dengan pasangan masing masing, betullah apa yang aku nampak kat drama korea selama ini, sweet sangat. hihhi. tapi yang akuu pelik ialah , dorang kan pakai seluar pendek tapi langsung tak rasa sejuk. tiba tiba pulak aku rasa tercabar. haha.




Sarung tangan yang aku guna tu sebenarnya aku baru beli kat situ sebab sarung tangan yang lain da tak menarik lagi sebab da terjumpa yang cantik. so, aku beli kat sini , kalau beli kat Malaysia harga dia mahal sikit, kalau kat sini dia murah sikit RM45. tapi masih mahal sebenarnya kan, nasib la bukan aku yang bayar.sebab big boss kat belakang princess yang keluarkan segala dana. haha


Ini ialah pada pagi hari first kat sana, sebab tidak boleh lagi check in hotel jadi aku pon paksa sapa sapa yang sudi tangkap gambar aku kat sini . tu la wujudnya gambar ne. gambar mamai ne.sebabnya tidur tak lena dalam flight.


Ini kat Seoul Tower.sila abaikan okayy.


Ni kat Nami island.


Mom tak join sebab g Taiwan . So,masih penat lagi. I Love them so much.


Adik aku yang suka mmbuli aku.


Dulu bercita -cita jadi model tapi takda ciri ciri . So. Ambik.gambar.dengan.patung.pon.jadila.


Sebelum terbang seharusnya mengambil supper terlebih dahulu. hehe. tapi sebenarnya kat kapal terbang pon da terlebih kenyang sebab pramugari rajin sangat nak bagi makanan. (sekiranya menaiki malaysia airlines, air asia beli makanan sendiri la).


Pagi pagi tu aku semangat da pakai contact lens. sebab kononnya kalau pakai cermin mata tak cantik haha. lepas tu, bila da sampai hotel , contact lens pon di buka dan kemudiannya di simpan. dan apabila petang tiba , aku pon ingin memakai contact lens semula, namun disebabkan cuaca sejuk sangat contact lens pon membeku dan akhirnya koyak. so. tak menjadi cantik semula.



Orait done. So basically what i tryna say are :

1) If you are planning to go on a vacation, make sure to plan it well because If you guys do like what I did, ( sudden vacation), the enjoyable moments cannot be achieved to the max. I only have 4 days before going back to hostel..

2) Whenever you are in a flight ( oversea flight),make sure to take off your lenses or otherwise it will be frozen in your eyes.

3) Dont forget to register your Bank Card internationally. Seriously because me myself, I am not a credit card user, so i have to register my debit card,

4) If you are planning to go to negara negara yang sejuk, my suggestion to you is,DONT FORGET TO BRING ALONG YOUR BRIGHT JACKET like what i did. See , whenever my pictures were taken, I am the major subject spotted,

Frankly speaking, I was not ready for this vacation because you have on that particular that I have to fly from Tawau to Kuala Lumpur,but , what was happned, i was flying from Korea to Kuala Lumpur. So, basically all the tickets that been booked were wasted.

Because i need to go back on that date to my college,so,i have to bring along all my college stuffs too. haha.its funny.

Owh ya, more pictures on my FB : Ak Wahidah .

I built my on insta: @akwahidah. Go and See .


thats all. thanks readers, XOXO.



No comments:

Post a Comment