Sunday, 17 November 2013

BFF

Assalamualaikum.

Baru-baru ini aku ada keluar dengan bestfriend aku dari kecil. Happy sangat la. sebab dia sudah tidak kedekut mcam dulu sebak terasa pulak bha. Terus teringat zaman kekedekutannya dengan aku tapi malaslah mao mention kat sini, nanti dia kedekut balik dengan aku tapi kan, one thing yang tidak pernah berubah ialah kedekut nya dengan kredit, yes, dia memang kedekut kredit, bayangkan dia call kawan dia yang lagi sorang tu, cepat betul, tidak sampai seminit, kawan dia pun tidak sempat becakap sudah kena bagi off. hurm, dia kata jimat kredit. erm.. tu perkara bikin spoil dengan dia.. dia tidak pernah sms aku, dia cuma whatsaap atau menggunakan segala jenis teknologi sekarang ne asalkan tidak menggunakan kredit. ish, sangat kedekut, aku nasihat kan kamu semua, jangan berkawan dengan orang begini a.k.a yang kedekut keredit ne. Kalau mahu berkawan pun tengok lah kawan tu jenis kedekut macam mana, dalam kes aku ne, kawan aku ne kedekut kredit tapi yang lain dia tidak kedekut,contohnya, dia kata mao belanja aku untuk lunch. OMG, sejak bila ne? i sebak  pula.. tapi, bila sudah sampai sana..memang aku pergunakan segala kebaikanya, maklumlah aku mao tebus kekedekutannya yang sejak dulu lagi tidak mahu belanja aku. Melebih pulak aku cerita pasal dia ne, nanti terkeluar auta pulak.Eh, sudah la bercerita pasal sifat kedekut dia ne. 



Ini ialah gambar yang telah di ambil oleh kawan aku. oh ya, nama dia Nur Amirah , panggil Mia ja. 


Yang sorang tu nama dia Kak SAfwah,a.k.a Phuacyrus. haha. dia senior stahun dari kami dekat sekolah menengah dulu, macam tidak percaya bha, dulu-dulu kami jalan dekat ja, sekarang kami sudah pandai jalan jauh-jauh, memang umur mematangkan dan memberanikan seseorang. hihi. Meet my senior and my bestfren.

Gambar pertama :: Dalam tandas Theme Park Berjaya Times Square, konon pening la naik Roller Coaster, padahal saja ja minta Puji.

Gambar kedua :: Menunggu makanan sampai. Makan kat KLCC.

Gambar ketiga :: Mia yang sedang trep cantik dan comel padahal ini ialah gambar yang keseribu kali dia suruh aku ambil, penat tangan aku bha Mia, mungkin ini lah gambar yang dia rasa cantik, tu la dia upload kat FB. Gambar yang keseribu oke jadi bayangkan gambar dia yang lain-lain tu. :P

Gambar keempat :: Kami mahu keluar dari Theme Park ini, yala sebelum mencapai umur 20 tahun apakata kami ulangi zaman kecil-kecil kami. Oke, Mia menangis-nangis mahu tinggalkan tempat ne, maklumlah kejakunan nya belum lagi habis, nasib baik aku punya kolej kat KL, boleh juga trep cool walaupun jakun tu ada, hey, mana boleh kalah dengan budak yang tinggal dekat Puncak Alam (Mia). Dia bersedih mahu tinggalkan tempat ne. OMG, dia berkali-kali mencuba segala jenis mainan yang ada sebanyak berkali-kali. :P


Yang gambar kami tu c Fira, tapi dia xda pulak gambar dia, sori Fira, terima kasih antar aku p kolej aku walaupun kita hampir ke Johor sudah tapi tidak apalah. aku minta maahap susahkan kau, nasib baik kau yang pandu kan Fira. Tapi cayala beb, lu memang gangster d jalan raya waa salute sama lu ..cool habes brooo.. hahaha. 


Okela.aku mahu tengok anime Alice Academy hebat cerita dia. Coursemate bagi pinjam DVD dia, nama dia Kak Tim. 

Thanks for reading.

No comments:

Post a Comment