Sunday, 8 September 2013

New Environment, new people, segala-galanya new.

Assalamualaikum hai hai hai lama tidak berjumpa kepada kamu yang di sana sini.





Terima kasih kepada UKM sebab sediakan Wifi yang sangat laju kepada kami semua,.So, I xperlu untuk sambung balik broadband I.



Before surfing, I have to sign in, so that I can get connected.


Time dekat Matrikulasi aku guna broadband sebab wifi tidak berapa kuat, lepas matrik jak, aku terus terminated sebab rumah aku ada wifi, jadi kira membazir gitu lorh, jadi aku datang UKM dengan hanya membawa modem ini. But, we cant acsess the net.



Sempat snap picture dengan my dearest daddy i love u so much. Dad, I think I am taller than ye or it is because of ma heels i guess? hikhik.

Sampai ja kat Kl, kami bermalam dekat hotel selama dua malam tiga hari lepas tu, terus p register dekat Kolej Tun Syed Nasir, , erm, UKM aku dekat kampus kl yang mana menempatkan pelajar perubatan, farmasi, pergigian dan Sains Kesihatan, selain dari kos yang disebutkan, semuanya dekat Kampus Induk di Bangi.


Sampai ja tempat mendaftar me myself jadi tidak keruan, omaigad, they dont even understand apa yang aku cakap, and i have to repeat for three times to the each person that I met, so sad. Some of them lah,.So, hari pertama memang hari yang memenatkan bagi aku, sebab bilik aku di tingkat 4 jadi aku penat naik turun tangga selain itu, aku penat bercakap sebab terpaksa ulang perkataan yang sama, tapi di sebabkan keiltizaman aku yang tinggi hehe maka aku ambil alternatif lain, tiap kali aku mahu minta permission untuk buat something aku jumpa fasilitator cina dan  bila aku rasa aku bosan betul dan bb aku habis  battery , aku bercerita dengan pelajar-pelajar cina atau India. Tapi aku bukan cakap cina atau cakap india, tak reti.haha, setakat wo ai ne, ni ke ai dan sewaktu dengannya tu aku faham la, kalau bercakap India memang aku paling babbbal sekali jadi,.aku guna English, segan juga speaking dengan Melayu sebab nanti kena kata megada-ngada.lupa daratan but i have to!

ada satu masa tu, aku ask something ngan seorang PC  Chinese(PC means pemudah cara, sama dengan fasilitator , tapi We addressed them as a PC here), then, kami berkenalan, bila dapat tahu yang dia tu Sarawak and bekas LMC, then i start to cakap Melayu. Terus dia kata, aik, sabah ka? eya kak, oh saya fikir kau memang speaking , pas tu kami bercerita dengan lebih details. haha.

Roommate aku orang Klang, Selangor, rumah dia dekat ja berbanding dengan aku. Luckily, kami sama kos, sama kelas dan sepanjang orientasi kami sentiasa sama-sama jaaa.. Her name is Amirah Aqila. terus tringat ngan Kak Mira Qila senior aku dekat Tun Sakaran dulu.

tapi hari pertama memang sangat stress, sebab we have to use kasut hitam for the formal one, tudung putih and baju gelap sepanjang orientasi. Hey, I dont have black shoes, tudung putih and baju gelap, aku memang kekurangan, ada pun yang tidak sesuai untuk orientasi, so, aku macam mahu nangis, hey,dorng tidak bagi tahu awal-awal yang aku tahu ja, mesti ada baju kurung biru, sebagai warna rasmi ukm.

Tapi dorang ada sediakan perkhidmatan menjual kasut hitam dan tudung putih dan baju gelap, i bought tudung putih dua , tapi aku tidak beli kasut hitam, dan baju gelap sebabnya, kalau aku beli kasut hitam dengan dorang , aku takut nanti aku menyesal sebab saiz tidak muat atau tidak menarik. haha, lagi satu aku takut kalau kasut hitam yang dorang beli tu sama dengan kasut hitam kulit yang aku pakai dari aku tingkatan satu sampai lah matrikulasi, hey, sebab kasut hitam kulit tu ibarat kasut sekolah. hehe, dont get me wrong,last aku guna kasut putih kanvas tu time tahun 6, lepas tu, aku aku guna kasut kulit hitam sebab memang peraturan sekolah, tu la pasal,

Nasib baik family aku tidak lagi balik sabah, then , ,my mom asked me, kalau ada lagi something yang aku mahu, then i said, kalau boleh aku mahu kasut hitam sebab memang di perlukan sekarang, and namau kasut hitam yang macam style kasut sekolah tu.


Itu lah antara penyebab stress aku,.

Kalau bilik pulak, i give 4/5. Sebabnya, dari umur aku 13 tahun sampai lah sekarang, aku memang tinggal dalam asrama, jadi aku sudah tinggal dalam banyak jenis asrama, dan semakin meningkat bilik  aku semakin mencantik. haha.



Ini ialah dewan kuliah kami. hehe, semmat kan. high class gitu. dari kiri, Princess, tengah tu ialah roommate dan classmate , Amirah Aqilah ..comel kan beliau, hehe, yang single lelaki tu nama dia YOU..Ni ialah classmate aku..




Cantik kan?




Ini ialah LDK gabungan kami. Memperkenalkan dari kiri, ialah mungkin c Imran,sebelah tu Nathina, Tan, Yi jou, aku lupa lah nama dia, hehehhe, lepas tu c Zima, dorang buat telur-telur. i xreti. haha

OKe, ini lah rupa ldk gabungan kami. yang baju biru tu macam rupa besfren aku, nama dia Wani, tapi kadang-kadang aku terpanggil dia Hana, nasib dia tidak dengar.Hana, if you read this, please smile.


Oke. dari kiri, nama dia Aliaa, ahli pertama yang aku kenal.. kali pertama berjumpa kami sudah mencipta peristwa lucu, dia suka cakap kedah  ma aku, sebab dia orang kedah, haha, sama ngan Nabilah, eh Nabilah sori kau bergerak kali tu la pic jadi gitu, Zima dan satu tu aku lupa nama dia , hehe, sori i  have short term memory kalau pasal nama-nama ne. tapi jan risau kalau aku jumpa kau kita bercerita abis-abisan oke. lagipun dia ldk 8, i ladk 18. tu la xberapa kenal sangat nama, tapi muka ingat. dont worry. lepas tu Amy.lembut ja c Amy ne, ayu gitu lorh.

Oke, dalam minggu orientasi tu, kami ada acara lawatan g kampus induk dkat Bangi. yang ini dalam Dectar,.sebelum datag g dectar sempat whatsaap and bbm kawan-kawan dekat sana, mahu jumpa konon, tapi cis batang idung pun gua sik nampak apa kes? Hahaa,sebab kami semua jauh-jauh and terkumpul dalam kolej masing-masing. tu ah. nanti la kalau kita jumpa lagi, kita jalan-jalan kay.



Mempersembahkan cheers dari kolej idk.(i dont know),Dengan semangat p cheers.haha, terus teringat PC-PC semua cakap, cheers perlu mantap, buktikan yang kita bukan nerd... 


Ini ialah Erra, classmate aku. hihi, kami sama-sama dalam bus time p Dectar, sempat lagi kamimengumpat pacik bus sebab dia marah kami semua makan dalam bus, Sesungguhnya mengumpat ialah amalan mazmumah, jangan contohi oke,


Ini ialah LDK 18. Oke, Dari kiri depan, Nama dia Agnes. Satu matric dulu lah, nda sangka satu ldk rupanya, tengah tu aku, sebelah aku Sufi, Belakang Agnes, Nabilah Aliaa dan Fatin, belakang sekali Wani dan Amy, rindu pulak tiba-tiba dengan dorang.walaupun awalawal pertemuan semua malu-malu tapi time ini kami tidak malu-malu sudah.

Oh luoa, kami punya LDK duduk dekat belakang sebab PC kami kan paling sporting abis, kawasan belakang ialah kawasan jajahan dorang konon. lucu pulak tgk aksi PC Adli, Kami buat persembahan yang paling high class sebab bilang PC Adli, ada sorang juri bagi kami 0 markah, see how high class our performance are!.

Lupa perkenalkan jejaka melayu di belakang, Yang pakai ketayap tu, nama dia Azim. sebelah Azim Imran, dan Sebelah Imran tu Suhayl..


Comel ja tengok Yi Jou dan Yoon, ada dua orang india dan sorang cina dalam ldk gabungan kami, tapi dorang sikda, sebab buat persembahan untuk malam terakhir, tu la dorang xda dalam gambar,.Suhayl ulung single-single lelaki di sana, kalau dia nampak pic ni mesti dia nangis bawah bantal sebab malu. hihi



Oleh kerana kami first group yang buat performance, maka kami duduk dekat lorong pertama,Pic ini di ambil lepas buat persembahan.,Sufi ini comel ja, dia budak dental, orang kl dan cantik.kalau dalam pic pun kamu sudah nampak dia cantik, apalagi di luar.  Suhayl  budak medic dan Azim budak EVH atau Opto kalau tidak silap, sebab dia LDK sebelah, jadi kurang mengambil tahu. Azim kau jangan pulak menangis oke. apa yang aku tahu kita satu fakulti dan kau orang johor., rambut Azim kelihatan seghabai sebab dia sudah buka ketayap, cis Azim rupa-rupanya kau hanya pakai ketayap time berlakon saja, aku fikir kau insap suda.,
Pada suatu hari selepas waktu makan tengah hari yakni hari terakhir orientasi, Nabilah telah mengajak aku untuk memegang kura-kura ka ne penyu, sik tao kamek pa beja dia. Kemudian, nabilah dengan berani p pegang tu kura-kura, lantas aku bertanya, tidak seram ka? dia kata tidak. waaaaa.. berani la nabilah, dia selalu kata , Sat na, yang mana bermaksud, tunggu kejap kay. haha. comel ja rasanya bila dengar Nabilah dan Alia cakap kedah. hahaha. dorang cakap kedah ngan aku, nasib la aku ne selalu tengok cita Melayu. hahahahahahaa.

Dengan beraninya, aku pegang, pas tu, cakap pelan-pelan dengan Nabilah sambil control senyuman, Nabilah cepat la, takut aku.  Dok usah pikiaq-pikiaq mahu tangkap gambaq aku.Namun perkataan kedua tu hanya mampu ku ungkapkan dalam hati, sebab aku sedar banyak kesalahan tatabahasa dalam nya. haha.tu ah pasal, nabilah kau jangan marah kay.


Oke, sempat berkenalan dengan mereka ini, Dari kiri, aku lupa nama dia, lepas tu, Daya, Zianah,Jasmeen, Lupa nama dia, Nabilah, Hi,.Belakang aku ada c Mira (roommate), aku dan satu ni lupa, yang pasti dia orang Terengganu atau Kelantan. hihi.


Mira, Aku, dan ah aku lupa nama dia, tapi dia sangat ayu dan baik hati based on my first impression.



Aku tidak tahu sapa snap ni pic tapi macam lucu tu la aku upload, yang lengakp berbaju Melayu ialah Abang Adli, (PC), Tan yang pakai baju koir tu, Imran pakai baju besa ja sebab dia tukang angkat meja, dia sudah di lantik time kami explorasi kolej.Dia dan Suhayl sudah kena lantik, tapi aku heran kenapa Suhayl berbaju lengkap dan duduk goyang kaki time majlis, haha.nampaknya Suhayl dengan gagah perkasa melarikan diri,. haha. Semangat dengar PC Adli bagi taklimat atau kata-kata terakhir i guess?


Inilah wajah-wajah terakhir perkenalan kami, tapi Wani dan Yi Jou serta Nathina tiada. Mungkin diorang tidak tahu,, aku pun hampir tidak tahu nasib Aliaa dan Nabilah yang gitao, sebab kerja aku di belakang ialah ketawa dengar cerita c Hi. My first impression on Tan, dia sangat fleksible punya orang. haha. sekejap ja kami bole bercerita panjang-panjang, kalau dengan Amy, dia ne macam pemalu-pemalu dan Ayu, hehehe, Nabilah pun, mula mula aku tengok dia senyum-senyum ja ma aku, nda sangka pulak dia ni kadang-kadang lucu, hahah, Fatin pula aku sangkakan ayu, namun rupanya dia ni nakal sikit-sikit, Aliaaaaaaaaaaa.. sebab dia ialah kawan pertama dalam LDK yang aku kenal, maka kami pun banyak berkongsi kisah peribadi, hahaha, dia sangat ayu dan suka ketawa. ihih

Akhir sekali Nathina pun muncul.Nathina, sikit ja bha gambar kau dengan aku, sori kio. PC kami nakal bha, sebab dia suka ketawakan orang dan suka menari kalau buat cheers. Malangnya Yi Jou xda dalam pic ini, bukan sahaja YI Jou yang tiada, tetapi Wani juga  tiada.




Gambar ini memang tiada kena mengena , tapi saja upload sebab mahu gtao dunia, yang ini ialah pertama kali aku beli soket jenis begini. ahahhaa.. Dengan bangga nya mempersembahkan.



Pada malam tu, Suhayl telah menggambar aku menggunakan Samsung beliau maka, aku pun posing tapi kan,  Suhayl adakah  kau telah program kan Samsung kau supaya aku kelihatan pendek dari biasa,cis, ini satu pengkhianatan yang tidak terperi (gamabr pertama). haha. Kemudian, Suhayl telah mengajak bergambar sama-sama lantas terdengar oleh abang PC, kemudian Suhayl kena kombo oleh PC tu, haha, Dia malu-malu, lantas kami bergambar seperti budak skema (gambar kedua), setelah ketiadaan PC, suhayl pun menunjukkan belang nya, dia yang ku sangkakan nerd dan pendiam rupanya ada gene keayuan dan kewanitaan apabila membuat posing mulut sedemikian,(gambar ketiga) setelah tersedar akan rahsia keayuan nya, suhayl pun ketawa untuk menutup rahsia nya itu seperti tiada apa-apa yang berlaku. Ini lah rahsia Doktor Suhayl.

*SUHAYL KATA DIA SINGLE, jadi sapa-sapa yang marah pasal gambar di atas dan ingin menyerang aku, sila baca perkataan yang ada bold.

Ini ialah adik aku. Saja ja mahu upload pic kami dua, mahu ucapkan selamat menempuhi trial besok . Haha, kau terharu ka aku letak gambar kita, mesti kau makin rindu aku kan, sebab tiada sudah orang yang kau buli. Kau tatap la pic kita ini dua orang kay. hahaha.


Yna, actually sebelum aku sampai sini, aku curi masuk dalam bilik kau, sebab aku tidak jumpa di mana kepala charger bb aku. Kemudian aku menyusup masuk ke dalam bilik mu untuk 'pinjam' kepala iphone mu, untuk mengelakkan kau marah, aku terus gambar dia, and aku letak dalam blog,sebagai bukti kejujuran aku, hihihihi. tapi aku pinjam semalaman ja. terus aku kembalikan tanpa kau sedari.



Gomenasai.

Sekian, Thanks for reading entry yang sangat panjang ini, sebab wifi laju betul dan aku excited lantas upload pic banyak-banyak. haha.

Tengs.!!


















No comments:

Post a Comment