Wednesday, 31 July 2013

Jom bercerita

Assalamualaikum dan hai kamu.

Tajuk aku tu, bukanlah satu segmen atau contest ataupun apa, tapi tu adalah Post title, kau paham x?
Yala, aku kan mahu bercerita ma kamu, . jadi oleh sebab aku cakap ini adalah cerita, sapa yang pemenang nilam kebangsaan tu boleh la baca, meh lawan, tapi yang memang novel time sekolah dulu pun tidak habis baca, bagus jangan baca ne, sebab aku takot nanti kau pening,. bukan aku juak yang susah,kau jugak, jadi langkah berjaga-jaga la kan?


Aku pun  tidak tahu mahu cerita apa, tapi, aku rasa, lebih baek aku upload some pictures and aku ceritakan pasal pictures tuu..


Oke, gambar ne aku ambil time mahu jalan, macam blur sebab cahaya terlalu terang and i malas mahu edit, jadi pics yang aku letak dalam entry ne, xda edit kay. Yang belakang tu,, dining room rumah aku, tapi yang kecil punya, kami jarang makan kat situ, kaadang-kadang ja la, nantilah kamu datang rumah aku, kamu tengok lah, .




 This is my teammates for English assignment, the pink one is Sonia,Red is Yen , Green is Penny and Black is Denisia, Hello readers, i have to  use English to describe this photo,or  otherwise madam will charge me  50 cent for every Malay words. So, take note bebeh. kak Sewa and me were excluded, i took this photo, but idk where was kak Sewa,. They were so beautiful and pretty. ( I have to use "were", instead of "are", ) because, DORANG HANYA CANTIK WAKTU INI. haaa madam. please dont take my money.. pleeeaaaseee.. i dont want to pay RM 2.50. pleaseee... but,  Seriously, they are so beautiful.* i am so so so serious typing this sentence*



Oke fine, i have to use English to describe this photo too because,eh malas lah i nak puji u abg karl, I took this photo during lab. Eh bukan, we were waiting for Mr. Manjuzri outside the lab and yeah Abg Karl with his very freely style. Dia sebenarnya mahu kalahkan balayas Mr KML tu lah dia tidak malu posing maut macam ni. eh, mesti kalau kau baca ne kan Abg karl,kau cakap cenggini dalam hatimu, eh bila c Mawar amik pic ne? hahaha. kau selalu cakap aku stalker terhebat kan, apa kata aku dedikasi kan gambar ini untuk kau? haaa, komen lah abg karl, kau kan suka mengomel
.*sila perhatikan kelajuan kaki beliau *



Aku masih ingat pic ini, aku amik time tunggu Madam Ivy untuk tutorial Chemistry, beliau sangat comel kamu tahu ka?..Rajin dan pemalu serta pemalas. *yang adjektif terakhir sebenarnya aku tipu ja* Comel bha kau Cece, kau faham ka? Dia lah orang paling rajin dan selalu antar tugasan untuk lab report Biology, best bekerjasama dengan dia ini, silalah amik dia masuk dalam group kamu nanti time lab kay? Paling pemalas ialah abg Karl, sila lihat gambar tadi sebagai bukti. Time ini aku duduk depan.Tolong lah follow dia dekat twitter sebab dia memang kpoppers yang handalan dan stalker yang terhebat sebab semua tweet dia pasal korean artists sahaja cece tolonglah tweet pasal aku ka?


Assalamualaikum sila beri perhatian yang tudung labuh nama dia Baliju manakala baju merah kakak Ain dan yang hujung pemalu lagi baik hati dan pemurah adalah saya . Gambar ini di gambar oleh tidak tahu siapa kerana saya sudah melupainya almaklumlah saya adalah orang yang tidak mengenang budi orang berhempas pulas menggambar ketika cuaca lagi panas dan terik namun saya tidak menghargai sebab saya terlalu mendapat cahaya matahari jadi saya kepanasan dan cepat melupai wajah si penggambar jadi awak jangan marah kay penggambar sebab kami telah di arahkan ole Mr Pang untuk bergambar bersama ahli kumpulan untuk assignment sains komputer sebagai bukti kami telah datang ke TAMAN BOTANI LABUAN dan terima kasih kepada kau lah okay saya pun mengenang budi juga sebenarnya tengoklah saya beremosi menaip ne sehingga saya penat untuk mencari key untuk noktah dan koma jadi sila lah baca dengan satu napas sahaja.haaa.semput ka?mesti hidung kamu membesar kan? hihih



Ketika aku tengah belajar, tiba-tiba  sesuatu terjatuh, lantas aku pun mencari sepantas kilat,, owh, pen terjatuh rupanya.. eh, kenapa kakak ain cari pen dekat Pencil Box sambil tersengih-sengih? eh, kakak ain, pen tu terjatuh la, sila la pungut kay. owh, kakak ain baca mesej dari gerek dia rupanya.. aduh gawat, gue rindu sama hp kaka sewa. *Gambar ini di ambil ketika study group dekat library, waktu yang sama ketika gambar ini di ambil  (link) *


Ketiak Ketika membuat assignment untuk Sains Komputer, kakak ain telah mengambil kesempatan untuk bergambar di atas jambatan.,Untuk mendapatkan angle yang menarik,demi kakak Ain yang di sayangi , aku telah duduk berkangkang .  Fine kakak Ain, fine,.


Do I have to use English for this photo too? Hello Madam, i love you and I miss you,thank you for your very delicious cake but i forgot already what was the name. Miss Sonia Yambau, you are allowed to smile when you read this. *Cik Sonia ialah artis KML yang bakal menjadi artis Malaysia.*



Owh, cantiknya laut tersebut.tapi yang baju hitam kelihatan cantik menarik tertarik kau memang da bomb wahai Irfan Haikal yang sentiasa menyuruh aku jadi raksasa dan kau dengan bangga diri ambil posisi jadi Ultraman Cosmos, namun kau sebut dia sebagai Ultraman Opos sebab itu lah kau kena panggil Opos okay, kau tahu ka bahawa aku malu bila aku ingat yang aku adalah raksasa padahal orang kenali aku sebagai ayu dan da bomb?. aku namau sebenarnya jadi raksasa tapi kau paksa aku kalau aku tidak ikut nanti pulak kau menangis aku pulak yang susah.*time ini aku mahu p diving.*

Sekian sahaja untuk kali ini. Peace dari raksasa  saya.

Terima kasih la sudi baca kay, sila lah klik iklan tu double oke ganjaran ketika bersedekah di bulan Ramadhan, klik la wak, jan la  malu-malu wak.

Bai

1 comment: