Thursday, 13 July 2017

Oh Tuhan, dugaan sangat ni!

Oh tuhan, bila kau rasa duduk rumah ni buat kau jadi pemalas dan langsung tak produktif. Bila kau terfikir kau ni anak derhaka atau tak sebab biar mak buat kerja in which, I should be the one who do it? Plus, I am young.

Bila kau dah terbiasa ada pembantu rumah tapi kakak ipar kau perlukan babysitter jadi rumah kau takde pembantu rumah dan kau terpaksa buat semuanya.. tapi end up mama jugak yang buat. Tapi, ada jugak lah kau membantu.

Oh tuhan, best nya kalau waktu universiti aku try la keluar dari comfort zone buat kerja part time ka? kat Aunty Anne ka atau mana mana lah macma Boris dan Leez buat kat Chicken Rice Shop tu?

Oh baru lah kau sedar, selama ini kau rasa kau seornag independent rupanya such a spoiled brat, yang hanya tahu enjoy menghabiskan duit pergi shopping, makan makan jalan jalan. Arghh

So, perlu ka kau keluar dari comfort zone dan start la jadi cashier ka tukang lap meja ka sapu sampah ka sebab kau mahu menjadi seorang yang sangat independent and use your own sweat.

Okay, tunggu kawan-kawan datang rumah dan kita jalan-jalan dulu dan menghabiskan duit mak ayah yang berbaki dalam simpanan itu sebelum kita memulakan langkah sebagai hmm, pencari rezeki la.

Tadi Aziz bagitau pasal kerja dan tiba-tiba kau cakap:

"Takpala, aku nak enjoy duit mak ayah dulu"

Oh man, this should not happen. 

Misi cari duit sendiri. #hopefully. 


No comments:

Post a Comment