Thursday, 7 July 2016

Raya 2016 Part 1 - Budak Paling Pandai

" Sapa sini budak paling pandai di dunia?"

Seorang kanak-kanak datang dan duduk didepan aku.

"Kenapa Ciknok?"

"Sapa tolong ciknok pecahkan bawang putih ni, lepas tu tolong buangkan kulit dia, dia budak paling pandai, bole ka kaer tolong? "

Dengan lirikan matanya, menunjukkan tanda setuju.

Everything went well, tinggal satu fasa yang tidakbila kaer nak pakai pisau nak hilangkan hitam-hitam kat bawang putih tu, and then, I forbid.

Kemudian dia pon nangis, seraya berkata..

"Ada jugak Allah, nanti ciknok berdosa tidak bagi Kaer"

Sejam selepas itu..


Kaer main mercun dan cakap,

"Dady, kaer tembak ciknok guna mercun ni sebab dia jahat"


Bijak sungguh,

No comments:

Post a Comment