Tuesday, 19 July 2016

Gosip

Dulu kan, aku masih ingat lagi, ada seorang cikgu ni, dia ni newly-wed gak lah, lepas tu kerja dia asyik kol ja dengan bini dia tu. Setiap kali free time, mesti dia akan gayut dengan bini dia tu.

Pada suatu hari, aku pon tengah buat kerja bersama-sama dengan beberapa orang cikgu. Kebetulan ada jugak la guru-guru wanita yang masih single-mingle cerita pasal cikgu tu. And then, salah seorang cikgu tu cakap macam ni :



"Kerja dia asyik gayut memanjang je, maklumlah bini dia tak kerja, so kerja gayut je la ngan laki dia."

Cikgu yang lain tu diam ja dan ada yang mengiakan.


Waktu tu, aku ada dua thoughts :


Either cikgu prempuan ni suka kat cikgu lelaki tu ATAU cikgu perempuan ni fed up asyik dgr mereka gayut.


Alhamdulillah, kedua-dua cikgu aku tu, aku nampak bahagia ja dengan keluarga masing-masing dan masing-masing sihat. Bukan apa, sebab aku friends dengan dorang kat fb.

(Teringat semula kisah ni sebab nampak seorang cikgu tu post something pasal dorang)

Sekian.




No comments:

Post a Comment