Wednesday, 27 April 2016

Padahnya belajar jauh.

Bila aku fikir semula, dunia hari ini memang membataskan kita dengan keluarga. Dengan jadual kuliah yang padat, kerja yang bertimbun dan sebagainya. Kadang-kadang, aku terfikir jugak la macam mana mao jadi anak yang sentiasa dekat dengan ibubapa. Walhal, aku memang stay kat asrama sejak dari form1 lagi sampai lah masuk universiti. 



Bila baca newsfeed kat facebook, ada orang post cakap, selalunya anak-anak yang kurang bernasib, atau tiada pelajaran atau tiada pekerjaaan yang akan sara mak ayah. Aku harap, aku tergolong dalam golongan yang menyara mak ayah aku. Ameen. 

Susah jugak lah tinggal jauh-jauh macam ni. Tapi takpa, biar jauh dimata, jangan jauh di hati. 


P/s : Nak balik rumah, tapi jadual sangat pack. Arghhh. 

No comments:

Post a Comment