Monday, 14 August 2017

Someone wrote her birthdate on my Daily Planner.


I remember, when she came to my room back in KTSN, she wrote this on my daily planner. Honestly, I remembered her day, and her phone password lock is 1408. Who does not remember then? 
(Mizah, you better change your password lock now)


A surprise cake before we leaving KK.


Siapa budak paling manja? 

MIZAH!


"Oh the light, you have come, now who is my savior?"
Mizah ni ada OCD sikit. Habislah future hubby. Mizah, aku rasa kalau kau nak cari partner, kau kena cari yang boleh tahan dengar bebelan kau ke? 


 "What? are you looking for me? Sorry, I am not interested!"

Mizah ni single dan setakat ini available lagi, ciri-ciri lelaki idaman, mestilah hensem, berwawasan, beragama, baik hati dan paling penting: mampu kejut mizah bangun pagi. 



I remember the first time we met. Aside from that turtle thingy. There was a girl, keep on calling 
Kak Yong "mama.. mama.. mama..". Maigod budak ni pon actually Drama Queen okay!. 
Although she has her "spoiled temperament", but she is quite matured in making a decision. Selain tu, Mizah jugak sporting. 

"You could be us, but you chose Physiotherapy"

 Mizah, usha siapa tu??






I have always love the way she did her shopping things in every of our vacations. From Langkawi to Sabah, she will always remember her family..

"Apa kata, kalau kita lalu bahagian sini.. just tengok-tengok sahaja, tak yah beli apa-apa" 

Whenever she told you this: NEVER EVER TRUST. YOU ARE GOING TO BE BLOWN AWAY BY HER BOXES AND PLASTIC BAGS.

And she said:

"Eh yang ni, untuk kaka ipar aku, untuk along untuk bla bla bla bla bla, eh untuk ayah tak beli lagi, ayah suka masak.. eh, beli ikan kering je dulu la, in case tak sempat nak pergi pasar esok" 

OKAY.. THERE YOU GO, THE NEXT DAY!

ANOTHER BOX OF SEAFOODS. I thought she wanted to buy fish only? 



You should discover the beauty in her. Your face will be tired of smiling and your mouth will suffered from cramps. But beware: dia suka himpit orang kalau tidur and hahhahaha ah rindunya waktu kena himpit oleh Mizah, ya tuhan, mcam tu ke rasanya kalau kita d seksa dalam kubur? hahaha. Main-main jela, mizah ni cute apa, dah la baik, manja lagi, lepas tu kan, dia suka merengek. Maigod, aku tak tau macam mana future hubby kau nak layan perangai kau mizah. ahahahaah.



Let me photograph you, my love. hahah.
Mizah, walaupon kau setahun duduk dengan Eya dan Nurin. Tapi kau kena tahu, bahawa lebih kurang 3 tahun jugak la kau duduk dengan aku, era dan adik. so, kau dengan eya dan nurin, tak payah la nak over post gambar kat insta.


What do I think about Mizah?

1) Kuat merengek.
2)Minta puji.
3)Manja.
4) Hardworking, especially kalau exam, ya tuhan, bak kata Eya dan Nurin, kalau exam tu seminggu, dalam masa seminggu jugak lah dia diam. 
5) Actually Mizah ni kan budak nerd okay. 
6) She loves her family so much. Yala ba, siapa yang tidak love family dia, tapi, kau akan tau la kalau kau tengok dia pegi shopping. Baru la kau tau apa yang aku maksudkan. 
7) Mizah tersangatlah positive. TERSANGAT SANGAT SANGAT SANGAT SANGAT POSITIVE. ARGHH. TERSANGAT POSITIVE. Aku tak tau nak explain macam mana, tapi tahap kepositifan Mizah ni, sampai kau rasa nak bunuh dia je dan hilangkan orang yang positif kat dunia ni. hahah




Mizah, I love you and like you so much!. Happy 23rd birthday. May Allah bless you always and forever. Please stay healthy and pretty. Distant is just a distant, but heart is the place for someone who  love so much, and you are always in my heart. Good luck in your future undertaking!, and I am gonna miss you and all our memories and that turtles!, and I made a decision to, I don't want to give you that Bubble love pillow. She wants this for her birthday since we were in year1 of college. Anyone wants to give her?


Mizah, jugak pandai buat Cheese Cake tanpa oven. Kalau tak percaya suruh dia buat AHAHAHAHAAH






Happy Birthday to you! 

No comments:

Post a Comment